Ју-ес опен од 31. августа до 13. септембра без публике

ЊУЈОРК: Гувернер државе Њујорк Ендрју Комо рекао је данас да ће тениски гренд слем турнир Ју-ес опен бити одржан у Њујорку у планираном термину од 31. августа до 13. септембра, али без публике.
tenis, freeimages
Фото: freeimages.com, ilustracija

"Узбуђени смо због Ју-ес опена, који ће бити одржан у Квинсу, од 31. августа до 13. септембра. Биће игран без присуства навијача, али моћи ћете да гледате мечеве на телевизији. То прихватам", изјавио је Куомо, чиме је подржао намеру Америчког тениског савеза (УСТА) да турнир буде организован.

"Невероватно смо узбуђени јер је градоначелник Куомо, заједно са државом Њујорк, данас потврдио наш план да организујемо УС опен", рекао је Мајк Даус, извршни директор УСТА.

"Препознајемо огромну одговорност због организовања првог глобалног спортског догадаја у овим изазовним временима, и урадицемо све да буде што безбедније, минимизирајући све потенцијалне ризике. Сада можемо дати шансу навијачима широм света да гледају како се врхунски тенисери боре за титулу на Ју-ес опену, док показујемо да је тенис идеалан спорт за социјалну дистанцу", навео је Даус.

Професионални АТП и ВТА турнири обустављени су у марту због избијања пандемије Ковид-19, због чега је "избрисано" више од 40 догадаја широм света.

Ју-ес опен је обично четврти и последњи гренд слем турнир сваке сезоне, али био би други ове године, после Аустралијен опена, који је завршен поцетком фебруара.

Ролан Гарос, чији је термин у мају, одложен је за крај септембра и требало би да почне недељу дана после Ју-ес опена, док је Вимбледон потпуно отказан, први пут од краја Другог светског рата 1945. године.

Извршни директор УСТА потврдио је и да ће мастерс турнир у Синсинатију у августу бити премештен у Национални тениски центар Били Џин Кинг у Флушинг Мидоус у Њујорку и бити одржан пре Ју-ес опена.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести