КЕЦМАНОВИЋ СЕ ПЛАСИРАО У ПОЛУФИНАЛЕ АТП турнира у Гштаду

ГШТАД: Српски тенисер Миомир Кецмановић пласирао се у полуфинале АТП турнира у швајцарском граду Гштаду пошто је у четвртфиналу савладао Белгијанца Зизуа Бергса резултатом 2:1 (6:4, 3:6, 7:5) за два сата и 36 минута.
s
Фото: Youtube printscreen/ Sport Klub

Кецмановић, други носилац турнира и 44. на АТП листи, важио је за великог фаворита, а кад је освојио први сет деловало је да ће рутински до пласмана у полуфинале. Бергс је међутим заиграо боље, користио је грешке Србина и био му је довољан један брејк да изједначи на 1:1.

У трећем сету виђена је велика драма, 175. играч на АТП листи је на старту направио два брејка и повео 4:1, али је Кецмановић успео да се тргне и смањи на 3:4.

Кад је Бергс сервирао за победу, код вођства 5:4, Кецмановић је имао три везане брејк лопте које није искористио, али јесте пету у гему и изједначио на 5:5. Кецмановић је затим повео 6:5, а у следећем гему је искористио четврту меч лопту на сервис противника за пролаз у полуфинале. Противник Србину у полуфиналу биће бољи из меча Хуан Пабло Вариљас (Перу) - Алберто Рамос-Вињолас

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести