КИНЕСКА ТЕНИСЕРКА ЋИНВЕН ЏЕНГ У ФИНАЛУ АУСТРАЛИЈЕН ОПЕНА За титулу против Белорускиње Арине Сабаленке

МЕЛБУРН: Кинеска тенисерка Ћинвен Џенг пласирала се у финале Аустралијан опена, пошто је данас у Мелбурну у полуфиналу победила Украјинку Дајану Јастремску 6:4, 6:4. Меч је трајао један сат и 42 минута. Џенг је 15. тенисерка света, док је Јастремска 93. на ВТА листи.
a
Фото: Tanjug/ (AP Photo/Alessandra Tarantino)

Кинескиња ће у финалу првог гренд слем турнира у сезони играти са Белорускињом Арином Сабаленком, која је раније данас у првом полуфиналу надиграла Американку Коко Гоф 7:6 (7:2), 6:4. Јастремска је повела 2:0 у првом сету, али је Кинескиња изједначила на 2:2.

Обе тенисерке су затим освојиле по један гем, а онда је Џенг направила брејк и повела 4:3. Кинескиња је потом на свој сервис стигла до 5:3. Џенг је задржала предност од два гема и први сет је добила резултатом 6:4. У прва два гема другог сета није било брејкова. Кинескиња је у трећем гему стигла до брејка, а онда је Јастремска узвратила рибрејком. Џенг је у седмом гему одузела гем на сервис противнице и повела 4:3.

Кинеска тенисерка је потом на свој сервис повела 5:3, а онда је задржала предност од два гема до краја сета (6:4) и заслужено је до стигла до победе.

Џенг ће по први пут у каријери играти у финалу једног гренд слем турнира. Финале Аустралијан опена је на програму у суботу, а титулу брани Сабаленка, која је прошле године у финалу победила Казахстанку Елену Рибакину 4:6, 6:3, 6:4.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести