Колшрајбер елиминисао Ђоковића у Индијан Велсу

ИНДИЈАН ВЕЛС: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић елиминисан је у трећем колу Мастерса у Индијан Велсу, пошто је синоћ изгубио од Немца Филипа Колшрајбера са 6:4, 6:4.
filip kolsrajber
Фото: Tanjug (AP Photo/Mark J. Terrill)

Колшрајбер је искористио прилику против непрепознатљивог Ђоковића и победио га други пут у каријери, уз осам пораза, а први пут после скоро 10 година, односно после Ролан Гароса 2009. године.

Уједно, била је то његова прва победа у каријери против светског броја 1.

Немац ће се у осмини финала састати против Француза Гаела Монфиса, који је дан раније савладао Шпанца Алберта Рамос-Виноласа са 6:0, 6:3.

Мастерс у Индијан Велсу игра се за наградни фонд од 9.035.428 долара.

Ђоковић: Није било моје вече...

ИНДИЈАН ВЕЛС:  Најбољи тенисер света Новак Ђоковић признао је да није био на нивоу у елиминацији од Немца Филипа Колшрајбера у трећем колу Мастерса у Индијан Велсу.

Ђоковић је поразом од 39. тенисера планете 6:4, 6:4 остао без шансе да освоји шесту, рекордну титулу у калифорнијској пустињи.

"Ово није било моје вече. Раније је падала киша, а у овом мечу били су комплетно другачији услови. Лоптица је скакала много више, а Колшрајбер је добро користио "спин". Нисам играо добро, ово је био један од оних дана", самокритичан је Ђоковић.

Српски ас је нагласио да је немачки ветеран заслужио тријумф.

"Тактички је био одличан, извукао ме је из комфорне зоне. Доказао је да може да побеђује тенисере из врха и за мене то није изенађење".

Новаку у Индијан Велсу преостаје да се бори за трофеј у дублу, где је са Италијаном Фабиом Фоњинијем стигао до полуфинала.

"Не уживам у поразима, нико и не чини то, а посебно на турниру као што је Индијан Велс. Имао сам пуно успеха овде, мислио сам да сам у доброј форми, али се догодио пораз. Морам да наставим даље и окренем нову страницу", рекао је Ђоковић и најавио следећи наступ на Мастерсу у Мајамију.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести