Крајиновић ангажовао Јохансона: Циљ светски број један

БЕОГРАД: Српски тенисер Филип Крајиновић каже да му ова сезона није донела очекивани успон и резултате, али у наредној најавио напад на сам врх АТП листе.
krajinovic, epa
Фото: Filip Krajinović, foto: EPA (CHRISTOPHE PETIT TESSON)

Годину, у којој је имао велике амбиције после финала Мастерса у Паризу, кренуо је са 26. позиције, али су повреде и слабе партије допринеле да је заврши тек као 93. на АТП листи.

"Ни то није тако страшно, с обзиром колико сам играо и да то што сам играо није донело резултате. У 2019. години не браним скоро ништа и имам велики простор за напредак и јуриш на светски Топ10. Мој циљ је, нескромно ћу рећи, светски број један. Знам колико могу, знам да то што сам себи поставио није немогућа мисија, идем по његово остварење", рекао је Крајиновић, а преноси Тениски савез Србије.

Његов сународник Новак Ђоковић држи прву позицију, на коју се вратио после две године у финишу сезоне, у тренутку када је Крајиновић договорио сарадњу са новим тренером Томасом Јохансоном.

"Решио сам да започнем сарадњу са бившим светким играчким асом Јохансоном. Уговор смо потписали, договорили све детаље и ускоро крећемо са припремама за све што предстоји. Осећам да ће сарадња бити пун погодак и нова тениска прича у којој ћу показати колико вредим. Спреман сам да 24 сата у 365 дана живим тенис, верујем у себе и да могу у сам врх", рекао је Крајиновић, који се преселио у Монте Карло.

За 2018. годину каже да је била тешка и да ништа није било онако како је замишљао.

"Још увек препун емоција из Париза, спреман да прелетим тениску планету, вредно сам радио за постизање великих резултата у 2018, што сам искрено и очекивао, али сезона није ни почела, а доживео сам пех са повредом. И све је кренуло низбрдо... Након санирања повреде вратио сам се, али константно недовољно припремљен, тако да је ова сезона отишла у пропаст", поручио је 26-годишњи Србин.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести