Крајиновић испао после велике борбе од Медведева у Мелбурну

Српски тенисер Филип Крајиновић завршио је учешће на Аустралијан опену. Крајиновић је у трећем колу поражен од Данила Медведева са 3:6, 3:6, 6:4, 6:3, 6:0. Меч је трајао три сата и шест минута.
krajinovic
Фото: Tanjug (AP Photo/Andy Brownbill)

Медведев је меч отворио брејком у првом гему и рутински је тај брејк одржавао. Крајиновић није имао ниједну брејк лопту, а поново је свој сервис испустио у деветом гему. Рус је направио брејк и освојио први сет, чиме је добио прилику да сервира први у другом сету, што му је додатно олакшало посао. Брејк у другом сету прави у шестом гему при резултату 3:2 и брзо долази до 5:2. Крајиновић је имао две брејк лопте на 5:3, када је Медведев сервирао за 2:0 у сетовима, али је Филип два пута погрешио и Рус је то неутралисао. Са нова сигурна два сервиса поново осваја сет са 6:3.

Крајиновић је направио брејк у трећем сету и повео 3:1, али је одмах испустио свој сервис и Медведев је у наредном гему вратио брејк. При резултату 4:3 Крајиновић не користи две брејк лопте, а онда на 4:4 Крајиновић спашава три брејк лопте. Медведев је при резултату 5:4 за Крајиновића сервирао за останак у сету, али Филип прави брејк и осваја трећи сет и више него заслужено. Наставио је са сјајном игром и у четвртом сету, а на старту је спасао две брејк лопте. И онда је направио притисак на сервис Медведева и направио брејк за 3:1, па је у наредном гему тај брејк и потврдио за 4:1. Одржао га је до краја сета и дошао до изједначења фантастичном и убедљивом игром.

Филип није имао снаге за пети сет, што се одмах видело. Медведев је прво направио један, а затим и други брејк и стигао до 5:0. Ту је меч био решен. Први пут у каријери, у седмом покушају, Медведев је славио после пет одиграних сетова.

Следећи противник му је Американац Мекензи Мекдоналд.

"Лоше сам ушао у меч. Незгодан је играч, игра веома брзо, игра веома равно. Доста су брзи терени и константно ми је мењао ритам на почетку, па се нисам најбоље снашао на терену. Био сам предалеко или преблизу. После сам нашао игру, осећао сам да сам доста доминтантнији са основне линије и добро сам сервирао. Тешко ми је да играм против таквих играча који доста добро сервирају, а да мени сервис не ради. То је кључ против таквих играча. Они су опусте јер добро сервирају, а ја сваки поен морам да игра на великом нивоу на мој сервис. Дао сам све од себе и видим доста напретка, то ме радује. Што се тиче петог сета, био је бољи, стајао сам назад и чекао сам грешку, то нисам смео да дозволим. Али, опет, човек је четврти играч света, све је освојио и био је тежак противник", јасан је Филип.

Као што је већ рекао, Медведев је један од најбољих на свету, али је пети сет разочарао, пошто га је изгубио са нулом.

"Пао сам физички у петом сету, много сам трчао лево-десно, он је диктирао темпо... Али, нећу да кажем да сам због тога изгубио. Радићу на томе да будем још јачи. На Род Лејвер арени играо сам сада, уопште нисам играо тамо, већ на мањим теренима. Треба ми времена да се прилагодим другачијем терену и другачијим условима. И то ми је мало сметало, осетио сам. Понављам, ни то није изговор".

Подсећао је меч на финале на Мастерсу у Паризу против Сока, приметио је српски новинар.

"Можда је било тако... добио сам упозорење јер сам отишао до тоалета, опрао сам руке и умио сам се... Он је паметно отишао тамо на крају четвртог сета, искулирао је, добро је то одрадио... За мене је ово искуство велико, поносан сам, играо сам пет сетова са једним од најбољих на свету. Играћу Ротердам, Доху и Дубаи и видећемо шта ће да се дешава, да ли ће бити уопште турнира. Сад идем кући да се одморим, ово је било изузетно напорно", закључио је Крајиновић.

а конференцији са страним новинарима, један од новинара га је питао да прокоментарише Новаков меч и повреду, што се Крајиновићу није свидело.

"Питате ме за Новака и његов меч? Како сте то повезали, наша два меча? Питате ме после пораза да прокоментаришем Новаков меч, какве то везе има? Наравно да ћу одговорити, он је мој добар и близак пријатељ, али човече, ја сам сада овде, изгубио сам меч у пет сетова и ти ме питаш о Новаковом мечу. Извини, не размишљам сад о Новаку. Гледао сам га и знам шта се дешава, послао сам му поруку после меча, надам се да ће се опоравити и победити. Он је наш херој, желим му све најбоље. Извините опет, али овде се ради о мени", одговорио је Крајиновић.

(Б92)

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести