Крунић у полуфиналу турнира у Бостаду

Српска тенисерка Александра Крунић пласирала се у полуфинале турнира у Бостаду. Она је савладала Швеђанку Јохану Ларсон са 2-1 у сетовима – 6:4, 6:7, 6:4.
Aleksandra Krunic/Fonet
Фото: Aleksandra Krunić, foto: FoNet

Тренутно 113. тенисерка на свету је дошла до победе после маратонског дуела дугог два часа и 35 минута која јој је, за сада, обезбедила пласман на 100. место планете.

Крунићева је први сет решила брејком, након што је била под притиском када је губила са 4:3, а онда освојила 12 од наредних 15 поена. Она је контролисала све у другом сету и имала дупли брејк предности, али се Швеђанка вратила. Ипак, Александра је на 5:5 дошла до брејка, сервирала за меч и имала 40:15. Уследио је велики пад српске тенисерке на који су навијачи колико-толиоко навикли. Ларсон је везала четири поена, направила рибрејк и затим одвела меч у трећи сет.

Ларсон је прва дошла до иницијативе у трећем сету и прва одузела сервис ривалки, те повела са 4:3. Тај брејк био је кобан по њу, с обзиром да до краја меча није имала ниједну ни гем ни брејк лопту, па је доживела пораз.

Крунићева се у полуфиналу турнира у Шведској састаје са Јапанком Мисаки Дои у петак.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести