Лајовић пропустио две меч лопте, па изгубио од Мусетија

ХАМБУРГ: Српски тенисер Душан Лајовић није успео да се пласира у друго коло АТП турнира у Хамбургу, пошто је на старту такмичења поражен од Италијана Лоренца Мусетија 6:7 (4:7), 7:6 (7.4), 6:3.
Lajovic Dusan/Fonet/AP
Фото: Фонет/АП/Лајовић Душан

Меч је трајао скоро три сата. Лајовић је у финишу другог сета имао две меч лопте, али их није искористио и на крају је доживео пораз.

Оба тенисера су сигурно ушла у меч. Италијан је у првом сету направио брејк у шестом гему, али је Лајовић одмах узвратио рибрејком. Тенисери су потом освајали гемове на своје сервисе, а победник првог сета одлучен је у тај-брејку, који је припао Лајовићу 7:4.

У другом сету виђена је велика борба. Играло се гем за гем, а онда је Лајовић у десетом гему на сервис противника при вођству од 5:4 имао меч лопту. Италијан је успео да одбије налет српског тенисера и да остане у мечу. Србин је потом повео 6:5, а затим је у 12. гему поново имао меч лопту. Мусети је поново успео да се извуче, а онда је добио други сет у тај-брејку резултатом 7:4.

Српски тенисер је лоше ушао у трећи сет, Мусети је повео 3:0, а онда је одржавао предност. Лајовић је при резултату на сервис ривала имао шансу да се врати у меч, али није искористио брејк лопту и заслужено је поражен.

Италијан ће у другом колу играти са победником меча између Аргентинца Дијега Шварцмана и Финца Емила Русувуорија.

На турниру у Хамбургу наступиће још двојица српских тенисера. Ласло Ðере ће сутра у првом колу играти против Хрвата Борне Цхорића, док је Филипу Крајиновић ривал Аргентинац Себастијан Баез.

АТП турнир у Хамбургу игра се за наградни фонд 1.911.620 евра.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести