Љубичић: Пораз од Новака на Вимблдону најтежи за Роџера

МОНТЕ КАРЛО: Тренер тенисера Роџера Федерера, Иван Љубичић, изјавио је да је пораз од Новака Ђоковића у финалу Вимблдона 2019. године најтежи у каријери Швајцарца и да га је било тешко "сварити".
s
Фото: Youtube Printscreen

Федерер је у том мечу у 16. гему петог сета на свој сервис пропустио две меч лопте, а Ђоковић је на крају славио са 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12.

"Пораз од Ђоковића 2019. године нисмо могли да сваримо. Тај меч нам је нанео много бола. Роџер је у полуфиналу добио Надала после четири сета. Био је забринут, под притиском, морао сам да га убеђујем да може да победи јер се осећао инфериорно. Плакао сам после тог меча, али тај дуел ће бити заборављен због свега што се десило два дана касније", рекао је Љубичић у интервјуу за Убитенис.

Као најзначајнији тријумф за Федерера, откад сарађује с њим, Хрват је навео финале Аустралијан опена 2017. против Рафаела Надала у ком је Швајцарац славио са 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3.

"Највећа победа била је над Рафаелом Надалом на Аустралијан опену 2017. године. За мене је то био најважнији меч у историји тениса", рекао је Љубичић.

Роџер Федерер повући ће се из професионалног тениса после учешћа на Лејвер купу који се одржава у Лондону од 23. до 25. септембра.

Швајцарац ће играти у Тиму Европа са најбољим српским тенисером Новаком Ђоковићем, Рафаелом Надалом и Ендијем Маријем и биће то последњи пут да је "велика четворка" тениса на окупу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести