Мари: Сећаш се нашег првог меча? Ђоковић: Разбио си ме

МАРБЕЉА/ЛОНДОН:  Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у разговору са британским играчем Ендијем Маријем на Инстаграм лајву говорио о томе како проводи дане у изолацији са породицом, најболнијим поразима, као и о њиховим међусобним сусретима.
djokovic
Фото: Tanjug/ AP Photo/Lee Jin-man

"Налазим се у Шпанији тренутно. Лепо је време, али не можемо да идемо на плажу и да се шетамо. Наравно, не смемо да се жалимо. Имамо много среће, нарочито када видимо колико људи у Европи и САД имају велике проблеме. Ми имамо и двориште за насу децу, тако да смо добро. Као тенисеру, јако ми је чудно да будем на једном месту више од шест недеља, то ми се није догодило 15 година. Свакако сам срећан што могу да будем са децом”, рекао је Ђоковић.

Освајач 17 грен слем титула говорио је и о томе како да му је драго што са децом и супргом Јеленом може да проводи  време, као и да му је ова тешка ситуација допустила много прилике да упозна и себе као мужа и оца.

"Велика је срећа што нисам имао велике повреде као ти, тј. имао сам само једну велику повреду лакта. Као спортисти стално дајемо много на свим пољима и имамо осећај да никада не можемо да се опустимо у потпуности. Први пут сам то постигао када сам повредио лакат, први пут откад сам постао професионалац. Био сам заправо срећан да урадим тада неке ствари за које никада нисам имао времена, а Јелена је била трудна са нашим другим дететом и било је идеално време за останак код куће", рекао је Ђоковић.

Он се осврнуо и на то колико је тежак повратак на терен после повреде, апострофирајући да Британца због тога веома респектује.

"Веома тешко је  се вратити после поведе и зато имам велико поштовање према теби. Ипак, када сам се враћао био сам веома самопоуздан, али није било баш тако када сам се вратио на терен, требало ми је четири или пет месеци да се вратим на свој оптимум”, рекао је најбољи тенисер света.

Мари је упитао Ђоковића да ли се сећа њиховог првог меча, с обзиром на то да су играли много мечева.

Да, имали смо по 11 година, а ти си ме разбио. Мислим да сам узео један или два гема. Био је то први турнир који сам играо ван Србије”, одговорио је Ђоковић. Ново питање Британца за српског тенисера било је да може да промени један резултат у каријери, који би изабрао.

"Нешто у вези са Олимпијским играма. Или против тебе у Лондону или против Рафаела Надала у Пекингу. Тада сам имао лак смеч у финишу, али сам га промашио у свом добро познатом стилу", одговорио је Новак и  узвратио истим питањем.

"У питању је меч против тебе, да ли знаш који? Ролан Гарос. Иако наравно жалим за тиме што нисам освојио Аустралијан Опен, углавном због тебе, мислим да бих пре желео да имам РГ", рекао је Мари.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести