Мастерс у Паризу: Надал савладао Лопеза и дошао до 1000. победе у каријери

Шпански тенисер Рафаел Надал дошао је до 1.000. победе у каријери.
nadal
Фото: Tanjug/ AP Photo/Thibault Camus

Он је победио је Фелисијана Лопеса  после велике борбе у три сета у другом колу Мастерса у Паризу, чиме је дошао до овог великог јубилеја. Надал је тако постао тек четврти тенисер у историји који је дошао до хиљадите победе.

Други тенисер света успео је да преокрене резултат и да после више од два сата игре дође до тријумфа – 4:6, 7:6 (5), 6:4. Надал је био далеко од игра из финала Ролан Гароса, што је можда било и очекивано, међутим ретко ко је могао да наслути да ће се оволико мучити.

Надал је лоше отворио меч и већ у првом колу 39-годишњи противник одузео му је сервис. Лопес је до краја успео да одржи предност и добије први сет, 6:4. Други играч планете имао је много грешака у првом периоду, чак девет из форхенда и ту непрепознатљиву игру Лопес је знао да искористи.

Током другог сета освајач 20 Гренд слем титула подигао је ниво игре, претио је у сваком сервис гему противника, међутим до брејка није могао. Поштено је било да победника овог периода одлучи тај-брејк. Тамо је Рафа био нешто бољи направивши један мини-брејк који му је био довољан за 1-1, 7:6 (5).

Очекивано, почетком трећег сета Надал је одмах дошао до брејка. Видно уморни Фелисијано је попустио и сународник је то искористио. До краја је успео да одржи предност брејка.

Шпански тенисер у борби за четвртфинале играће против Џордана Томпсона који је савладао хрватског играча Борну Ћорића.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести