Мастерс у Паризу: Зверев победом над Вавринком заказао борбу са Надалом

Немачки тенисер Александер Зверев се пласирао у полуфинале Мастерса у Паризу победом над Стеном Ваврником – 6:3, 7:6(1).
nadal
Фото: Rafael Nadal, foto:FoNet

Немац је поново играо феноменално и уписао 11. победу у низу, те наставио поход на трећу титулу заредом. У првом сету је Вавринки направио чак три брејка, али је Стен имао одговор у наставку. Повео је са 4:2, али је при сервирању за сет посрнуо, те се отишло у тај-брејк. Ту је Зверев био неумољив, па је уз само један изгубљен поен заказао полуфинале са Рафаелом Надалом.

Надал је савладао сународника Пабла Карења Бусту у четвртфиналу после преокрета  – 4:6, 7:5, 6:1. "Бик са Маљорке" је колико-толико био близу пораза, али је на крају успео да се провуче и да настави поход на један од Мастерса које нема у својим витринама. Карењо Буста није допустио противнику ниједну брејк лопту у првом сету и рутински га је освојио, а добро је почео и други. Ипак, није успео да искористи три везане брејк лопте у првом гему, али је успео да се спаси у осмом када је спасао две. Од резултата 5:5 Надал је освојио осам од наредних девет гемова, те се преокретом пласирао у полуфинале.

У другом полуфиналу се састају Медведев и Раонић. Канадски тенисер Милош Раонић победио је у четвртфиналу Француза Ига Амбера 6:3, 3:6, 7:6(7). Раонић је заслужено освојио први сет, али је врло лако изгубио други, па се отишло у одлучујући трећи. Оба тенисера су спасла по неколико брејк лопти на старту тог дела игре, а у тај-брејку виђен је повећи преокрет. Амбер је повео са чак 5:1, Раонић се вратио, али је Француз ипак дошао до две меч лопте и предности од 6:4. Милош је, ипак, поново направио серију, па је освојио пет од наредних шест поена и пласирао се у полуфинале.

Руски тенисер Данил Медведев је у четвртфиналу у Берсију савладао Дијега Шварцмана без икаквих проблема – 6:3, 6:1.

Мечеви су на програму у суботу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести