Мастерс у Паризу: Надал, Медведев, Зверев у четвртфиналу

Други тенисер света Рафаел Надал пласирао се у четвртфинале АТП Мастерса у Паризу.
nadal
Фото: Rafael Nadal, foto: FoNet

Надал је савладао Аустралијанца Џордана Томпсона – 6:1, 7:6. Шпанац је већ у првом гему имао брејк лопте, али их није искористио, па се Томпсон уписао на семафор. То је било све од Аустралијанца, који је након тога два пута испустио сервис, а Надал протутњао до вођства. У другом сету је Томпсон сјајно сервирао и дозволио је Надалу да освоји само 7 поена у његових првих 5 сервис гемова. Томпсон је имао сет лопту при резултату 6:5, али је Надал погодио линију после размене од преко 20 удараца и на невероватан начин остао у сету. Отишло се у тај-брејк, Надал је повео 2:1, а након још једне дуге размене и добре одбране, прави мини-брејк и долази до вођства од 3:1. Одржао је предност и дошао до победе.

Наредни противник му је сународник Пабло Карењо Буста који је савладао словачког тенисера Норберта Гомбоша после два одиграна сета – 7:5, 6:2. Словак је добро намучио Шпанца у првом сету, али је у завршници девети носилац преломио и дошао до вођства. Други сет био је лак посао за Шпанца.

И немачки тенисер Александар Зверев пласирао се у четвртфинале пошто је после велике борбе савладао Адријана Манарина – 7:6, 6:7, 6:4. У првом сету разменили су брејкове у седмом и осмом гему, а Манарино је при резултату 5:5 спасао једну брејк лопту. Зверев је пропустио три сет лопте при резултату 6:3 у тај-брејку, да би три сет лопте пропустио и Манарино. Немац је искористио пету сет лопту и тај-брејк освојио резултатом 13:11. У другом сету је Манарино два пута имао предност брејка и повољан резултат, али се Зверев сваки пут вратио. Манарино је неутралисао меч лопту пред крај другог сета, увео га у тај-брејк и изједначио. Меч је Зверев у одлучујућем сету преломио у деветом гему, када је направио брејк при резултату 4:4.

Хрватски тенисер Марин Чилић завршио је учешће на Мастерсу у Паризу пошто је поражен у трећем колу поражен од Ига Амбера – 3:6, 7:6, 3:6. Губио је Чилић 3:0, успео да се врати на 3:3 и имао је брејк лопту, али је онда психички пао и изгубио три гема заредом. У другом сету су добро сервирали обојица, отишло се у тај-брејк и тамо је бољи био Чилић. При резултату 2:3 Чилић је одиграо катастрофалан гем, Амбер је направио брејк и решио меч. У четвртфиналу ће Француз играти против Милоша Раонића.

У четвртфиналу је и Аргентинац Дијего Шварцман који је лако надиграо Шпанца Алехандра Давидовича Фокину са 6:1, 6.1, као и Рус Данил Медведев, који је после три сета био бољи од Аустралијанца Алекса де Минаура – 5:7, 6:2, 6:2.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести