Медведев: Ђоковић је у овом тренутку најбољи тенисер света

АДЕЛЕЈД: Руски тенисер Данил Медведев изјавио је да се нада да Србин Новак Ђоковић неће бити у његовој половини жреба на Аустралијан опену, преноси британски "Експрес".
medvedev youtube
Фото: Youtube Printscreen

Ђоковић је раније данас изборио пласман у финале АТП турнира у Аделејду, пошто је у полуфиналу савладао Медведева 6:3, 6:4.

"Одлична недеља, изгубио сам од вероватно најбољег на свету у овом тренутку. Наравно, Карлос Алкараз је први на АТП листи, јер је био добар у једном делу 2022. године. Али, пошто Алкараз неће играти на Аустралијан опену због повреде, Новак је највероватније у овом тренутку најбољи тенисер света. Освојио је четири-пет турнира заредом", рекао је Медведев.

Српски и руски тенисер ће играти на Аустралијан опену, који је на програму од 16. до 29. јануара у Мелбурну.

"Мало сам разочаран, али позитиван, осећао сам се сјајно вечерас, што је позитивно пред Аустралијан опен. Надам се да Новак неће бити на мојој страни жреба на Аустралијан опену. Чак и ако буде, даћу све од себе да будем бољи, као што сам то раније радио", навео је руски тенисер.

Он је признао да мора да побољша своју игру.

"То сам успео на Ју-Ес опену 2021, после пораза на Аустралијан опену, када сам био у великој серији победа, а од Новака сам лако изгубио. Некада је незаустављив, мораш да одиграш меч живота како би га победио", додао је Медведев.

Руски тенисер је на крају признао да је незадовољан резултатима, које постиже против најбољих играча света.

"Прошле године нисам имао много победа над играчима из ТОП 10, а мислим да сам данас могао да забележим један такав тријумф да нисам играо баш против Ђоковића. Новак је другачија лига, 21 гренд слем титула, то је све што треба да кажем. Морам да будем позитиван јер долази први слем. Желим да дам све од себе, Желим да на Аустралијан опену, осетим сјајну атмосферу, која је била овде у Аделејду", закључио је Медведев.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести