Мекинро: Ђоковић једини тенисер који је спреман да обори још рекорда

МАДРИД: Некадашњи амерички тенисер Џон Мекинро изјавио је данас да Карлос Алкараз има највише шанси за освајање Ролан Гароса после одустајања Рафаела Надала, док је по његовом мишљењу Новак Ђоковић други фаворит за тријумф на Отвореном првенству Француске, преноси шпанска Марка.
tenis, freeimages
Фото: freeimages.com, ilustracija

Надал је недавно објавио да неће играти на Ролан Гаросу пошто се није опоравио од повреде.

"Јасно је да Ролан Гарос неће бити исти без Надала. Жао ми је што неће играти, али отвара се могућност да неко други на победи у Паризу. Сигуран сам да је Надал учинио све да се опорави и да није желео да се све овако заврши. Зато је рекао да жели да се опрости од играчке каријере наредне године. Морамо да поштујемо његову жељу шта год да уради", рекао је Мекинро.

Он је подсетио да је Надал увек био фаворит за освајање Ролан Гароса када год је играо у Паризу.

"Сада има осам тенисера који могу да победе. Тачно је да је Ђоковић славио два пута. У идеалном случају, Рафа би играо на високом нивоу и неко је морао да покаже да је бољи од њега у таквим околностима. То је оно што су људи желели да виде", рекао је Мекинро.

Легендарни амерички тенисер је додао да Надал има шансу да освоји Ролан Гарос наредне године ако буде одлучио да наступи на Отвореном првенству Француске.

"Не бих се усудио да кажем да неће моћи поново да победи на Ролан Гаросу после свега што је тамо урадио. Све док играте, имате могућност. Надал ме подсећа Леброна Џејмса, који наставља да показује да је сјајан играч, али на крају утакмице све то почиње да га кошта. Превише је очекивања од њега, већ има година. Да видимо шта ће да буде, Надал ће 2024. напунити 38 година", истакао је Мекинро.

Он је истакао да Ђоковићу неће бити лако да освоји Ролан Гарос.

"Ђоковић ће имати ривале као што су Алкараз, Руне... Видећемо какав ће жреб да буде, пошто се надам да Ђоковић неће да буде у истој половини са Алкарасом, пошто је сада Данил Медведев број два", навео је Мекинро.

Ђоковић би ове године могао да освоји календарски гренд слем.

"Његов изазов је да буде најбољи у историји и освоји више гренд слем титула него било ко други. Он је изгледа једини који је спреман да обори још рекорда. У последњих годину и по дана је имао и лепих и компликованих тренутака", навео је Мекинро.

Он је истакао да Алкараз има највише шанси да освоји Ролан Гарос.

"Алкараз је први фаворит, а онда следи Ђоковић. Шпанац је показао да је спреман, остали из млађе генерације још нису. Има такву личност да сви желе да победи. Има 20 година и већ је постао амбасадор нашег спорта. Ђоковићу није указано поштовање које заслужује. Можете да будете сагласни са њим или не", закључио је Мекинро.

Ролан Гарос почиње 28. маја.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести