„Меридиана” израста у регионални центар

Спортски центар „Меридиана” из Новог Сада на добром је путу да израсте у водећи тениски центар у овом делу Европе.
deca meri
Фото: Приватна архива

За сада је једино Умаг испред.Ово лето биће веома богато турнирима у овом реномираном спортском центру. Данас и сутра на теренима овог комплекса на новосадском Новом насељу биће одржано државно првенство за тенисере до 12 година, а 28. и 29. јула надметаће се сениори на Отвореном првенству Меридиане. Све ће ово бити увертира за оно што се очекује у августу, када ће, захваљујући поверењу Светске тениске федерације, одржати заредом три ИТФ фјучерса.

„На наше задовољство, као и Новосађана, на теренима СЦ „Меридиана” почиње серија тениских турнира. Стартују тенисери од 12 година, где ће се њих 40-ак борити за пехар. Затим ће сениори имати прилику да се представе у што лепшем светлу и да себи трасирају пут на три фјучерса, која смо добили од ИТФ-а, чији ће наградни фонд бити по 15.000 долара. С обзиром да су због тешке финансијске ситуације многи клубови одустали од организације професионалних турнир, Међународна тениска федерација нам  је због изузетних услова и сјајне организације претходних  турнира поверила домаћинство три ИТФ фјучерса.  Ти турнири су сјајна прилика за домаће играче да освоје поене и да се пробију на АТП листу“, рекао је директор турнира Срђан Јаковина.

Фото: Приватна архива

Он је истакао да свега овога не би било да немају огромну подршку Градске управе за спорт и омладину и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, на чему им дугују захвалност. Такође, подршка је стигла и од два тениска савеза, Војводине и Србије.

„Надам се да смо кадри да изнесемо овако захтевну организацију и да оправдамо поверење Светске тениске федерације, као и то да ћемо као највећи спортски центар за коју годину преузети доминацију на овим просторима. Нови Сад је омладинска престоница Европе, а нама је жеља да постанемо и тениска престоница Старог континента“, рекао је Јаковина.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести