Монте Карло: Ђоковић победио Гахова и пласирао се у треће коло

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Мастерса у Монте Карлу пошто је за сат и 47 минута победио Руса Ивана Гахова 2:0 (7:6, 6:2).
novak djokovic monte karlo, EPA/SEBASTIEN NOGIER
Фото: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Ђоковић је у првом сету играо променљиво, Рус га је са неколико одличних поена изненадио, видело се да је силно мотивисан да се докаже на великој сцени против првопласираног на АТП листи и освајача 22 Гренд слем титуле. Оба играча су разменила по један брејк у првом сету, Гахов је чак сервирао за вођство 5:3, али је Новак успео да се врати у сет и стигне до тај-брејка.

На старту тај-брејк Новак је повео 2:0, затим и 4:2, и 6:3, међутим Гахов се није предавао и стигао је до 6:5, али Ђоковић је успео да освоји седми поен и реши питање победника првог сета после чак 70 минута игре.


Ђоковић: После почетне нервозе сам подигао ниво игре

Први тенисер света Новак Ђоковић данас је, после пласмана у 3. коло мастерс турнира у Монте Карлу, рекао да услови за игру нису били сјајни, пре свега због подлоге.

"Вероватно можемо да кажемо да је то био лош тенис јер нисам био најбољи у првом сету, због услова сам то и очекивао, другачије смо тренирали и није било лако. На шљаци лоптица другачије и непредвидиво одскаче, али све у свему сам задовољан начином на којим сам средио главу и прошао у наредно коло", рекао је Ђоковић.

"Драго ми је што сам стартовао победом. Најављивао сам пред турнир да ће први или други меч бити најтежи за мене, док не ухватим ритам на шљаци, јер је велики изазов ако дуго ниси играо на овој подлози. Данас сам имао противника ког нисам никад ни видео пре меча и подигао сам ниво после нервозе у првом сету, па се надам бољој игри у следећем колу", закључио је Ђоковић.

Наредни ривал Ђоковићу, у четвртак, биће сигурно Италијан, победник дуела Лука Нарди - Лоренцо Мусети.


У другом сету Ђоковић је лако направио два брејка и стигао до очекиване победе.

Србин ће сад имати дан одмора, пошто ће меч трећег кола одиграти тек у четвртак, а сутра ће сазнати који му ће му Италијан бити ривал за пласман у осмину финала.

Новак ће у трећој рунди на победника меча Лоренцо Мусети - Лука Нарди, који је на програму у среду.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести