Монте Карло: Тим јачи од Ђоковића

МОНТЕ КАРЛО:  Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић није успео да се пласира у четвртфинале Мастерса у Монте Карлу, пошто је данас изгубио од Аустријанца Доминика Тима 6:7 (2:7), 6:2, 6:3.
Tim i Đoković Foto: rts.rs/skirnšot
Фото: rts.rs/skirnšot

После пет победа у међусобним дуелима, ово је други узастопни пораз који је Ђоковић претрпео у дуелима против Тима.Меч је трајао два и по сата, али је могао да буде завршен много пре да Аустријанац у првом сету није испустио вођство од 5:2, а пропустио је да реализује три сет лопте.

Ђоковић је успео да преокрене резултат и да лако добије тај брејк и поведе, али се веома брзо видело да физички и даље није спреман и да ће тешко одолети много снажнијем противнику.До средине другог сета Новак је успевао да држи резултатску равнотежу, а онда је почео да губи снагу и Тиму је био отворен пут до победе.У другом и трећем сету шести тенисер света је по два пута одузимао Новаку сервис и без већих проблема је прошао међу осам најбољих.

Ђоковић је на овом турниру имао периоде одличне игре, која је подсетила на време када је неприкосновено владао светским тенисом, али је очигледно да физички и даље не може да издржи јаке мечеве.

Тим ће у четвртфиналу играти против бољег из меча између Шпанца Рафаела Надала и Руса Карена Хачанова. Турнир у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 4.872.105 евра.

(Танјуг, ФоНеТ)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести