Монте Карло: Ђоковић елиминисао Ћорића после 10. меч лопти

МОНТЕ КАРЛО: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Мастерса у Монте Карлу победом над Хрватом Борном Ћорићем 7:6 (7:2), 7:5.
Novak Djokovic 2016. Majami/Fonet
Фото: Фонет/Овако је било у Мајамију 2016. године, Новак Ђоковић

Ђоковић је до 2:0 у међусобним мечевима са 39. тенисером света стигао после тај-брејка у првом сету и веома драматичног финиша другог сета у којем је прокоцкао девет меч лопти и дозволио Ћорићу да изједначи на 5:5.

Ипак, уследио је “брзи брејк”, српски ас је демонстрирао велику психолошку стабилност и онда сигуран сервис за тријумф после два сата и 15 минута игре.

Најбољи српски тенисер је после победе изјавио да је то био сјајан тест за њега и да је срећан због начина на који је прошао.

Нисам одиграо превише мечева у последњих годину дана због повреде. Био је ово сјајан тест, срећан сам због начина на који сам га прошао и како сам одиграо, рекао је Ђоковић.

Његов наредни ривал биће Аустријанац Доминик Тим, који га је савладао прошле године на Ролан Гаросу.

Тим је по мом мишљењу међу три најбоља на свету на шљаци, враћа се после повреде и биће сигурно мотивисан. Тренутно је седми, ја сам испао из Топ 10, али верујем да могу да одиграм добро, поручио је Ђоковић.

Турнир у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 4.872.105 евра.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести