НАДАЛ ЕЛИМИНИСАН АЛИ ДОЖИВЕО ОВАЦИЈЕ Де Минор у осмини финала Барселоне! (ВИДЕО)

Алекс де Минор се пласирао у осмину финала турнира у Барселони. Аустралијанац је био бољи од бившег броја један Рафаела Надала, после ... минута игре славио је са 7:5, 6:1.
1
Фото: Printscreen/X mreža

Био је то вероватно и последњи меч Шпанца на турниру који је освајао 12 пута, а са терена је испраћем великим овацијама. Уједно, ово је био први тријумф Де Минора на шљаци против Рафе и друга победа у пет окршаја са тенисером из Манакора.

 

Већ у почетном гему виђен је брејк, потом је Де Минор успео да га потврди и поведе са 2:0. Имао је Аустралијанац велику прилику и да дође до новог брејка у трећем гему, али Надал се извукао и уписао први гем. Надала није слушао бекхенд у првих неколико гемова, али када је смањио број грешака са те стране, Де Минор се нашао у проблему. На 3:2, Надал је искористио другу брејк лопту за изједначе је, 3:3, а потом је без изгубљеног поена на свој сервис стигао до првог вођства у мечу, 4:3. Имао је Шпанац у наредном гему 30:40 и прилику за нови брејк, али Де Минор је успео да се извуче и тако прекине мини серију противника. На 4:5, Де МИнар као да је појачао ритам и снагу удараца, Рафа се мучио да одговори на то. Аустралијанац је стигао до 5:5, а онда маестралним брејком без изгубљеног поена и до 6:5. Успео је да освоји наредни гем и стигне до почетног сета и 7:5 после 67 минута игре.

 

Имао је Де Минор одмах на старту другог сета прилику да дође до брејка, али није је искористио. Није га то спутало, сачекао је нову прилику и дочекао у трећем гему и повео са 2:1, а потом га је и потврдио и повео са 3:1. Када је у наредном гему Алекс искористио трећу брејк лопту и повео са 4:1, било је јасно да је крај меча близу. Аустралијанац је рутински завршио меч, није испустио велику прилику и после новог брејка за 6:1 пласирао међу 16 најбољих на турниру.

(Б92)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести