Надал: Нисам желео да ризикујем тежу повреду

Шпански тенисер Рафаел Надал одустао је са учешћа на турниру у Паризу, а разлог томе били су болови у стомаку које је осетио на загревању.
Rafael Nadal, Vimbldon, meč protiv Djokovića Foto: EPA-EFE/NEIL HALL
Фото: EPA-EFE/NEIL HALL

Он је требало да изађе на мегдан сународнику Фернанду Вердаску, али се то није десило због болова, које је тренутни број 1 осетио у трбушним мишићима.

Надал је након тога одлучио да не изађе на терен и на тај начин омогући српском тенисеру Новаку Ђоковићу повратак на прво место. Србину је било пре старта овог турнира неопходно АТП 250 бодова које ће освојити у Паризу и након две године вратити се на трон.

„Осетио сам бол у стомаку, поготово при сервису. Проверио сам са доктором и он ми је препоручио да не играм, зато што би се повреда можда погоршала. То заиста не желим. Можда сам могао да одиграм меч са Вердаском, али нисам желео да ризикујем. Била је ово тешка година за мене и хоћу да избегнем такве ствари, изјавио је Надал.

Без обзира колико далеко догура на овом турниру, српски тенисер од понедељка ће бити прави, а  иза њега наћи ће се  Рафаел Надал, односно Роџер Федерер.

У данашњем мечу четвртфинала од 12.30 часова Новак ће играти против Дамира Џумхура из Босне и Херцеговине.

М. К.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести