Надал: Више нисам ни млад ни брз, зато сад идем кући

ЊУЈОРК: Шпански тенисер Рафаел Надал изјавио је, после елиминације од Френсиса Тијафоа у осмини финала УС опена (6:4, 4:6, 6:4, 6:3), да је бољи играч прошао даље, а да он мора да се спакује на авион и оде кући јер више није ни млад ни брз, због чега је његов ниво игре пао током турнира у Њујорку.
nadal yt
Фото: Youtube Printscreen

Рекордер по броју освојених гренд слем титула (22) демантовао је да је узрок пораза било каква повреда.

"Играо сам лош меч, а он је играо добар меч, зар не? Нисам био у стању да држим висок ниво свог тениса дуже време. Нисам био брз у кретању, успевао је веома рано да ухвати лоптицу, нисам успевао да га одгурам даље. Тенис је спорт позиција, зар не? Ако није, онда морате да будете веома брзи и веома млади. Ја то више нисам. Моји ударци морају да буду бољи. Моје разумевање игре и квалитет удараца нису били довољно добри, били су слаби данас, јер нисам успевао много тога да креирам. Свака част за њега, био је бољи од мене", изјавио је Надал на конференцији за медије после меча, а пренели су бројни светски медији.

Шпанац је рекао да је могуће да је неуспех у Њујорку и менталне природе, али да је на крају испао од противника који је био бољи.

"Када је такмичење кренуло, мој ниво је пао. То је истина. Из неког разлога, можда менталне природе, јер се много тога дешавало протеклих месеци. Није ни важно. На крају, играо сам у осмини финала и суочио се са играчем који је био бољи од мене. Зато сад идем на авион и враћам се кући", рекао је Надал.

Шпанац је четири пута у каријери освајао УС опен - 2010, 2013, 2017 и 2019. године.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести