Надалу дванаеста титула у Паризу

Рафаел Надал, други тенисер света, одбранио је титулу на Ролан Гаросу, пошто је у великом финалу победио Доминика Тима – 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.
nadal, fonet
Фото: FoNet

"Краљ шљаке" поправио је лични рекорд у Паризу и дванаести пут у каријери освојио је трофеј намењен најбољем на Отвореном првенству Француске.

Шпански тенисер до одбране титуле дошао је победама над Јаником Ханфманом, Јаником Маденом, Давидом Гофаном, Хуан Игнасио Лондером, Кеијем Нишикоријем, Роџером Федерером и Домиником Тимом. Надалу је до дванаесте титуле на Ролан Гаросу било потребно нешто више од три сата.

Обојица су одмах од старта кренули са сјајним тенисом. Играли су се одлични поени, публика је уживала, а први брејк видели смо у петом гему. Аустријанац први је одузео сервис Шпанцу, међутим Надал узвратио је рибрејком у наредном гему. Доминик је затим имао шансу да поново одузме сервис Рафи, али се овај извукао и у наредном гему урадио оно што није успео четврти играч света. Надал je у савршеном тренутку направиo брејк и потом га у наредном потврдио за 6:3 (1-0).

Фото: FoNet

Други сет био је другачији од уводног. Тенисери су лако добијали гемове и убрзо смо стигли до 5:5. Брејк прилика није било све до дванаестог гема, када је Надал сервирао за останак у другом сету и тај-брејк. Шпанцу је тада неочекивано пала концетрација, Тим је то искористио и одузео му сервис за 7:5 и 1-1 у сетовима.

Чинило се да ће у наставку уследити одличан тенис, међутим десило се супротно. У наредна два сета постојао је само један тенисер. Игра Доминика Тима потпуно се распала у трећем сету, који је изгубио за нешто мање од 30 минута (6:1).

Очекивало се да Аустријанац подигне ниво игре у четвртом сету, али то се није десило. Надал је истоветним резултатом добио и четврти сет и тако дошао до дванаесте титуле у Паризу (6:1).

Фото: Фонет/АП
EUR/RSD 117.5668
Најновије вести