НЕМА КРАЈА Модерна АНГАЖОВАЛА ФБИ АГЕНТА да прати Нолета! Ево шта их сад занима у вези с најбољим тенисором света

Према писању "Њујорк поста" позната фармацеутска компанија која се бави производњом вакцина у борби са коронавирусом Модерна ангажовала је бившег ФБИ агента како би направио извештај унутар компаније фирме о високоризичним познатим личностима који имају негативан став о вакцинацији.
n
Фото: Tanjug (AP Photo/Manu Fernandez)

Међу онима који се налазе на листи највише се издвајају имена Новака Ђоковића, Иллона Маска и Расела Бренда. Свако од њих је јавно критиковао обавезну вакцинацију.

Како се наводи у тексту "Њујорк поста", у Модерни раде на формирању тима службеника и "одељења за дезинформације" које би требало да прати ниво расположења јавности у вези са процесом вакцинације.

Између осталог, један од извештаја који је наручен и на коме би требало да ради бивши ФБИ агент носи назив "Ђоковић, крунисани антихерој после победе на УС Опену". Подсетимо. Ноле је после две године изостанка са турнира у Великој јабуци услед забране за особе које нису вакцинисане ове године победио на УС опену.

Модерна је била против дозволе Ђоковићу да се такмичи и ове сезоне јер су били један од спонзора такмичења, међутим њихова жеља није услишена.

Због коментара у јавности и на друштвеним мрежама после тријумфа српског аса у којима су се многи подсмевали компанији они сматрају да је то нарушило углед исте и зато су повукли наведене потезе.

Подсетимо, Ђоковић никада није истакао да је он против саме вакцине, већ да се залаже за слободу избора и био је отворено против наметања обавезне вакцинације.

Никада нисам био против вакцинације, примио сам их као дете, али сам увек подржавао слободу избора шта стављате у своје тело. Принципи доношења одлука о мом телу су важнији од било које титуле или било чега другог. Покушавам да будем у складу са својим телом колико је год то могуће, рекао је својевремено Ђоковић.

Телеграф

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести