НОВАК ЂОКОВИЋ: Биће изузетно тешко, али Кецмановић има шансе да победи Алкараза

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је у Мелбурну да његов сународник Миомир Кецмановић има шансе да победи Шпанца Карлоса Алкараза у осмини финала Аустралијан опена.
s
Фото: Tanjug (AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

Алкараз и Кецмановић бориће се сутра од девет часова на Род Лејвер арени за четвртфинале Аустралијан опена. Њих двојица су одиграли један међусобни дуел у каријери и то 2022. године на Мастерсу у Мајамију, а Шпанац је после велике борбе славио 6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (7:5).

- Миша је играо феноменално, извукао последња два меча у пез сетова, спашавао меч лопте против Јана Ленарда Штруфа и Томија Пола. И то против Немца на мањем терену, где су другачији услови - бржа подлога, па самим тим и бржа игра. Изузетно ми је драго да је ушао у четврто коло и сматрам да је то потпуно заслужено, јер је велики радник и веома посвећен и колико се труди да напредује. На неки начин ме не изненађује што бележи одличне резултате. Он је најавио да ће ово да буде његова година и са тиме се слажем. Мислим да ће ово бити његова сезона и да ће је обележити можда и са његовом највећом победом до сада - сутра против Алкараза - рекао је Ђоковић.

Он је истакао да Кецмановић добро познаје Алкараза.

- Наравно, биће изузетно тешко, јер је Алкараз један од најбољих играча на свету и знамо какав квалитет поседује. Миша га добро познаје и сигуран сам да ће га добро анализирати. Мислим да ће бити физички спреман и да је то јако битно јер ће ту бити доста исцрпљујућих дугих размена у мечу који би могао да траје три, четири, пет сати - колико год. Апсолутно мислим да има шансу у том мечу, јер има изузетно чврсту игру са основне линије - навео је најбољи тенисер света.

Он је подсетио да је Кецмановић добро сервирао на мечу против Пола.

- Видим да је направио значајан напредак и у сервису, где сада сервира и преко 200 км/х. Јуче сам у пар наврата видео да је одсервирао асове, који пре можда нису били карактеристични за њега. Ако буде добро сервирао, то ће му много помоћи, јер ће на такав начин успети да освоји те толико потребне 'лаке, слободне поене' и тиме такође врши константан притисак на Алкараза. Важно је да тиме има и варијације у игри, али и да је у позицији да Алкаразу одузима време и не да му да се разигра - рекао је Ђоковић.

- То су све тактичке ствари које он и његов тим већ добро знају, али је много лакше нешто рећи и планирати него то извести на терену - поготово ако играте против тако квалитетног играча - закључио је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести