Ђоковић разочаран што неће играти у Абу Дабију, мења га Мареј

Новак Ђоковић ипак неће играти данас на егзибиционом турниру у Абу Дабију. Уместо њега играће Британац Енди Мареј.
Novak Djokovic/Fonet
Фото: FoNet

Како је саопштено, Новак осећа болове у лакту тако да неће наступити на овом турниру на којем је требало да игра после шестомесечне паузе.

Ђоковићев први ривал на егзибиционом турниру у Абу Дабију требало је да буде Шпанац Роберто Баутиста-Агут.

"Изузетно сам разочаран што сам принуђен да се повучем са турнира у Абу Дабију. Нажалост, у последњих пар дана поново ми се јавио бол у лакту и након прегледа лекари су ме саветовали да ништа не ризикујем, да би требало да пропустим ово такмичење и да одмах наставим са терапијама", рекао је Ðоковић.

Он је додао да је веома тужан због такве одлуке јер је жељно чекао да се врати на терен.

"Уживао сам у припремама и радовао се турниру у Абу Дабију, где волим да учествујем. Остаје да прихватим ову ситуацију и сачекам резултате терапија како бих што пре могао да се вратим на терен и уђем у пун ритам. Све ово може да утиче и на почетак сезоне и план турнира који сам направио, али одлука ће бити донета наредних дана", закључио је Новак.

Британски тенисер Енди Мареј замениће Ђоковића на егзибиционом турниру у Абу Дабију после повлачења Србина због болова у лакту, објавили су организатори.

"Новак се повукао са турнира после савета са медицинским тимом и желимо му брз опоравак. Договорено је да га замени троструки грен слем шампион Енди Мареј у егзиционом мечу против Баутиста-Агута", саопштили су организатори турнира у Абу Дабију.

Пробеме са повредом имао је и Мареј јер је ван терена био шест месеци због повреде кука, али ју је санирао за почетак нове сезоне.

У другом полуфиналу састаће се Аустријанац Доминик Тим и Кевин Андерсон из Јужне Африке.

 

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести