НОВАК ЂОКОВИЋ ПОСТАО ТРЕЋИ ТЕНИСЕР у историји са најмање 1.100 победа на АТП туру; Четвртфинале игра у четвртак

Српски тенисер Новак Ђоковић постао је тек трећи играч у историји са најмање 1.100 победа на АТП туру.
s
Фото: Tanjug (Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP)

Ђоковић је на 37. рођендан, у другом колу АТП турнира у Женеви, савладао Немца Јаника Ханфмана резултатом 2:0 (6:3, 6:3) и тако не само да се пласирао у треће коло, већ је стигао и до ретког јубилеја.

Најбољи српски тенисер се тако прикључио бившим играчима Џимију Конорсу и Роџеру Федереру који су до сада била једина два тенисера са најмање 1.100 победа. Ђоковић сад на АТП туру има скор 1.100 победа и 218 пораза.

Непревазиђени рекордер по броју победа на АТП туру је Конорс са 1274 славља и 282 пораза, док Федерер има 1251 победу и 275 пораза.

Српски тенисер Новак Ђоковић играће четвртфинални меч на АТП турниру у Женеви у четвртак после 15.30 часова, саопштили су организатори такмичења, а то ће бити бољи из меча који је у току између Канађанина Дениса Шаповалова и Холанђанина Талона Грикспора.  

Пре Ђоковића прво четвртфинале ће од 13 и 30 играти Алекс Микелсен (САД) и Томаш Махач (Чешка) и управо је победник тог меча потенцијални ривал Србину ако дође до полуфинала. После 18 часова играће се преостала два четвртфинала, прво ће на терен Аргентинац Себастијан Баез и Норвежанин Каспер Руд, а после њих Казахстанац Александар Шевченко и Италијан Флавио Коболи.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести