Новак: Разговараћу са Рафом и Роџером о Дејвис и АТП купу

Новак Ђоковић, други рекет света, најавио је озбиљне разговоре са Рафом Надалом и Роџером Федерером око статуса Дејвис купа и АТП купа, преноси портал Србија данас.
n
Фото: Youtube Printscreen

Он сматра да ће коначно мишљење Савета играча бити формирано тек у јануару, када оба такмичења буду готова, а пресудан ће бити став такозване "велике тројке".

- Нисам разговарао о овоме са Рафом и Роџером јер је одлука донета раније. Као што је познато, ИТФ и Космос одлучили су да промене формат. АТП је основао њихово куп такмичење које ћемо видети у јануару. Тако да је већ било јасно каква је ситуација.

- Видећемо каква ће бити ситуација у Аустралији са АТП купом. Мислим да ће то бити успешно јер ће многи врхунски играчи бити тамо, такмичење је пре Аустралијан Опена. Време је, у сваком случају, да челници АТП и ИТФ попричају у свему - изјавио је Новак.

Сматра да ће састанак "трилатерале", тачније чланова такозване "велике тројке" бити такође битан, иако они нису ти који одлучују.

- Причаћу са Роџером и Рафом и затражити њихово мишљење, свакако. Ми смо део Савета, иако не доносимо одлуке. Људи мисле да смо нас тројица ти који доносе одлуке у тенису, што није истина. Наравно, наша мишљења су на цени, али како је све структуирано, Одбор АТП, наравно и друга тела, као и њихове вође су ти који доносе одлуке - закључио је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести