Новак се радо присећа Ју-Ес опена 2011. (видео)

Српски тенисер Новак Ђоковић је на Отвореном првенству САД Ју-Ес опену играо чак седам финала и освојио је две титуле, тако да је много момената који су му остали у сећању.
Novak Djokovic/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

"Наравно, то су два трофеја, 2011. и 2015. године. Ако морам да бирам ударац или тренутак, онда би то био онај ритерн 2011. године у полуфиналу са Роџером Федерером - имао је 40:15, две меч лопте, и направио сам онај луди винер из ритерна по дијагонали. То се вероватно издваја", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер управо је у Њујорку играо своје прво Слем финале, још давне 2007. године, а Федерера је победио у финалу 2015. године.

"Сваки Грен слем турнир је другачији. Ју-Ес опен многи препознају по забавном делу, то је шоу, вечерњи програм, публика која активно учествује. То је посебно, а и у Њујорку је највећи тениски стадион (Артур Еш). Имам дивне успомене одатле. Додуше, мислим да сам тамо изгубио највише финала у каријери, али и освојио сам два трофеја. Једва чекам да се вратим, поготово што сам морао да пропустим Ју-Ес опен прошле године, то је једини Слем који сам пропустио откад сам професионални тенисер", додао је Новак.

Ју-Ес опен почиње 27. августа, а пре тога ће Новак наступити у Торонту и Синсинатију.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести