НОВАК У ПОЛУФИНАЛУ РОЛАН ГАРОСА Архивиран и Хачанов

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Ролан Гароса пошто је савладао Карена Хачанова 3:1 (4:6, 7:6(0), 6:2, 6:4). 
s
Фото: Youtube Printscreen/Eurosport Tennis

Новак је победу остварио после три сата и 43 минута борбе.

Врло добро су у меч ушли и један и други играч. Сервис је беспрекорно функционисао и у прва четири гема није било брејкова. Но, прве прилике за тако нешто је имао Хачанов и одмах их је искористио. То је се испоставило као кључни детаљ у првом сету пошто до краја није било брејкова и Рус је освојио први сет резултатом 6:4.

Није успевао Новак да проналази решење за игру Хачанова, нарочито је било проблема на сервис противника, о чему довољно говорио податак да Ђоковић није имао брејк лопту у уводна два сета. Ипак, Ђоковића је у игри држао његов одличан сервис, па ни Рус није имао брејк у другом сету и све је решено у тај-брејку. А тамо, онај стари Новак. Није Србин дозволио Хачанову нити један поен, плесао је Ђоковић у тих седам поена и дошао до поравнања.

У том ритму наставио је Новак и у трећем сету. Преко два сата игре смо чекали да српски ас дође до брејк прилике, али вредело је… Ђоковић је искористио трећу шансу и у првом гему сета дошао до значајне предности. Релаксирано и свеже је изгледао Новак у трећем сету, па је до дуплог брејка стигао средином сета, да би затим добио сет резултатом 6:2.

И на старту четвртог сета је Ноле претио на сервис противника, а до брејка је стигао у трећем гему. Рус је прилику да се врати у сет имао већ у наредном гему, али је пропустио две брејк шансе. Узбуђења је било и у наставку сета. Прво је Новак пропустио две брејк шансе при резултату 4:2, да би затим Хачанов успео да се врато у сет и изједначи на 4:4. Ипак, Ноле је одмах узвратио са новим брејком, да би затим и рутински одсервирао за пласман међу четири најбоља играча на Отвореном првенству Француске.

У борби за финале ривал ће му бити бољи из двобоја Стефаноса Циципас и Карлоса Алкараза, тај дуел се игра у уторак од 20:15. 

(Србија данас)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести