АТП куп: Нови тријумф тенисера Србије за оверу првог места у групи

БРИЗБЕЈН: Тениска селекција Србије победом над Чилеом 2:1 потврдила је прво место у А групи АТП купа у Бризбејну.
djokovic, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Bernat Armangue)

Два поена Србији у синглу донели су Душан Лајовић против Николаса Харија 6:2, 7:6 (6:3) и Новак Ђоковић против Кристијана Гарина 6:3, 6:3, па је пораз у дублу био безболан.

Никола Ћаћић и Виктор Троицки изгубили су од Харија и Алехандра Табила 6:3, 7:6 (7:2).

Први на терен изашли су Лајовић и Хари и то по највећем сунцу у Бризбејну.

Боље на терену снашао се наш тенисер који је одиграо веома добар меч. "Дуци" је успео први да одузме сервис противнику, потом је испустио сервис, али је одмах у наредном вратио предност на своју страну – 4:1.

До краја сета Лајовића је успео још једном да направи брејк и први сет добија резултатом 6:2, за нешто више од пола сата игре. Током другог сета није смо видели брејкове и ушло се у тај-брејк.

Српски тенисер био је прибранији и на најбољи начин завршава меч – 6:2, 7:6 (3).

Лајовић је направио сјајан увод за Ђоковића. Најбољи српски играч рутински је остварио и трећу победу у синглу – 6:3, 6:3.

У првом сету Новак је одиграо колико му је било потребно направивши брејк у четвртом гему, који је чувао до краја првог периода. У другом је већ виђена већа борба.

Гарин је први успео да одузме сервис Ђоковићу и поведе са 3:2, што је разљутило нашег тенисера који је добио наредна четири гема и тиме за 73 минута дошао до нове победе.

Потом је уследио дубл у којем су Ћаћић и Троицки изгубили од Харија и Табила (6:3, 7:6 (2)).

Тенисери Србије завршили су прву фазу са максималне три победе, још над Јужном Африком (3:0) и Француском (2:1), и сада у четвртфиналу у Сиднеју чекају најбољи другопласирани тим из свих група.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести