ОДБРАНИЛА ТИТУЛУ У МЕЛБУРНУ Арина Сабаленка победила Ћинвен Џенг за пехат Аустралијан опена

МЕЛБУРН: Белоруска тенисерка Арина Сабаленка освојила је данас титулу на Аутралијан опену, пошто је у финалу победила Кинескињу Ћинвен Џенг са 2:0 (6:3, 6:2). Меч је трајао 74. минута.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

Белорускиња је успела да одбрани титулу, пошто је прошле године у финалу савладала Казахстанку Елену Рибакину са 2:1 (4:6, 6:3, 6:4).

У првом сету Сабаленка је направила рани брејк у другом гему, који је одредио ток сета. У наредном гему је успела да спаси три везане брејк лопте и тако поведе са 3:0. Осми гем је донео нове шансе Белорускињи да одузме сервис Кинескињи али се Џенг добро бранила. Сабаленка је на крјау морала да сервира да би освојила први сет. Сабаленка је питање победника решила у уводним минутима другог сета када је одузела сервис противници у првом гему. У петом гему је поновила агресивност из првог гема и опет дошла до брејка, који јој је трасирао пут до нове гренд слем титуле.

На крају је у последњем гему на 40:0 ништа непотребно ушла у нервозу, пропустила три везане меч лопте, потом још две, али ипак успешно привела меч крају.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести