Огласио се Новак

Новак Ђоковић се огласио поводом дисквалификације са УС опена.
djokovic sudija2
Фото: Tanjug (AP Photo/Seth Wenig)

После кратког већања главни судија и супервизор су одлучили да дисквалификују са турнира првог носиоца.

"Цела ова ситуација ме чини заиста тужним и празним. Проверио сам како се осећа линијски судија, и према информацијама које сам добио, осећа се добро, хвала Богу. Њено име не могу да откријем због очувања њене приватности. Јако ми је жао што сам јој нанео такав стрес. Није било намерно. Било је погрешно. Желим да ово непријатно искуство, дисквалификацију са турнира, претворим у важну животну лекцију, како бих наставио да растем и развијам се као човек, али и тенисер. Извињавам се организаторима УС Опена. Веома сам захвалан свом тиму и породици што ми пружају снажну подршку, као и мојим навијачима јер су увек уз мене. Хвала вам и жао ми је. Био је ово тежак дан за све", написао је Ђоковић.

Ђоковићу су, иначе, одузети сви бодови које је зарадио на овогодишњем издању турира (што је, узимајући у обзир нова правила, нула бодова) и сав наградни фонд.


Јеленина подршка

Недуго након његовог изласка са стадиона и јавног извињена које је упутио линијском судији и организаторима турнира, огласила се и његова супруга Јелена Ђоковић, која је послала јавну поруку свог супругу.

Заувек уз тебе, аморе, написала је Јелена свом супругу у коментарима на Инстаграму, испод његове објаве извињења.

Фото: Printscreen/@jelenadjokovicndf Verified


Српски тенисер није прво "веће" име које је дисквалификовано са једног великог турнира, пошто су претходно то доживели Давид Налбандијан у финалу Квинса, Тим Хенман на Вимблдону...

Ипак, организатори УС опена су у овом случају реаговали према правилима.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести