Бекер: Одлука је исправна, ово је најтежи моменат у Новаком животу

Борис Бекер, бивши тренер Новака Ђоковић био је потпуно изненађен догађајем на УС опену, али и истакао да је одлука судија исправна. Српски ас је, према речима Бекера, доживео најтежи ударац у каријери.
boris_beker/Tanjug
Фото: Tanjug

"Шокиран сам, као и сви. Новак има и ја имамо заједничку историју, зовемо породице један другом. Ово је вероватно најтежи тренутак за њега у читавом животу. Прекршио је правило, одлука је исправна", рекао је Бекер за Еуроспорт.

Бекер је, према његовим речима, и пре тога увидео да је Новак био нервозан.

"Имао је Ђоковић неколико сет лопти, али је Карењо Буста увек проналазио начин да освоји следећи поен. Новаку се није свидео 'дроп шот' који је ударио и тада је први пут изгубио живце, ударивши лоптицу у страну. Срећом, нема гледалаца, а Новак некад има обичај да удара лоптицу на трибине. Фрустрације кључају".

Он је ишао у детаље код тренутка када су судије одлучиле да дисквалификују Новака.

"Лоптица је погодила у грло жену, пала је и тражила да дође до ваздуха. То није било намера Новака, није желео да погоди судију, али јесте то урадио и то су правила. Појавили су се званичници и имали само један избор".

Немац каже да ће се Ђоковић вратити јачи после овога.

"Највећа звезда УС опена напустила је турнир тешком одлуком. Ђоковић је био у форми, можда најбољој икада, непоражен ове године и на путу да освоји 18. Гренд слем. Од тога сада нема ништа, мора да иде кући. Тачно је знао да је направио грешку, то је спорт, одлука је исправна, а Новак је спортиста снажног карактера и вратиће се. Ово је мрачан тренутак", закључио је.

(Б92)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести