УС Опен: Ђоковић остаје без поена и новчане награде

ЊУЈОРК: Организатори УС Опена саопштили су данас да је Новак Ђоковић избачен са турнира у складу са правилима грен слемова.
djokovic
Фото: Tanjug/D.Goll, arhiva

"После његовог поступка и ненамерног ударања лоптице, опасно или ненамарно унутар стадиона или ударања лоптице без потребне свести о могућим последицама, турнирски судија је елиминисао Новака Ђоковића са овогодшињег турнира", наводи се у саопштењу.
Како се истиче, с обзиром на то да је дисквалификован, Ђоковић ће изгубити поене које је освојио и биће кажњен новчано тиме што му неће припасти до сада освојена сума, уз остале могуће казне за овај инцидент.
То значи да Ђоковићу неће припасти 250.000 долара, а остаје и без 180 бодова.

Ђоковић: Извињавам се, биће ово важна животна лекција

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић извинио се због инцидента са судијом на УС Опену и поручио да ће дисквалификација са турнира бити важна животна лекција.
"Цела ова ситуација ме чини заиста тужним и празним. Проверио сам како се осећа линијски судија, и према информацијама које сам добио, осећа се добро, хвала Богу. Њено име не могу да откријем због чувања њене приватности. Јако ми је жао што сам јој нанео такав стрес. Није било намерно. Било је погрешно", написао је Ђоковић на друштвеним мрежама.
Како је навео, жели да ово непријатно искуство, дисквалификацију са турнира, претвори у важну животну лекцију, како би наставио да расте и развија се као човек, али и тенисер.
"Извињавам се организаторима УС Опена. Веома сам захвалан свом тиму и породици што ми пружају снажну подршку, као и мојим навијачима јер су увек уз мене. Хвала вам и жао ми је. Био је ово тежак дан за све", поручио је Ђоковић.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести