Директор ТСС: Погрешио је, али како избећи теорије завере?

БЕОГРАД: Нема дилеме да Новак Ђоковић јесте направио грешку, али да су могли на други начин да поступе - јесу, каже спортски директор Тениског савеза Србије (ТСС) Александар Болић.
aleksandar bolic, tanjug
Фото: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

"Да ли иза свега тога има неке скривене игре тешко је рећи, желели бисмо да није тако и да је све ово само сплет несрећних околности", рекао је Болић Танјугу, дан након што је српски тенисер дисквалификован са УС Опена јер је лоптицом погодио помоћног судију.

Болић не оставља дилему да је одлука донета по правилима.

"Није први случај, било је и раније дисквалификација на грен слем турнирима и углавном су жртве биле велики играчи. Пре Новака и Серена, Хенман, Мекинро.... Хенман чак на Вимблдону и Мекинро у Њујорку, на домаћим теренима".

Према његовим речима, оно што је у целој причи проблематично јесте сам овогодишњи УС Опен, који се одиграва у потпуно ненормалним условима, где су играчи практично у затвору, без икаквих контаката са спољним светом и једноставно су под огромним притиском.

"Мислим да је пре свега судија у столици требало да реагује мало другачије, оног тренутка кад је супервизор изашао на терен прича је била завршена. Он није могао да донесе никакву другачију одлуку".

"Шта да се каже, тешко је свима, Новак је био у прилици да освоји трофеј", констатује Болић.

"Нисам присталица теорија завере, али неке ствари које се догађају у последње време су такве, где је он на директан начин почео да се залаже за већа права играча, да је и на самом турниру реаговао уочи меча између Манарина и Зверева и ситуације око Беное Пера и "хапшења" целе француске екипе, где је на крају дисквалификована Кристина Младеновић. Цела та ситуација оставља велики стрес и играчи нису могли да контролишу емоције на прави начин".

Спортски директор ТСС сматра да је Ђоковић довољно јак да све преброди и појави се на Ролан Гаросу.

"Мислим да приче о некој суспензији немају никакве основе, једино што је и нека срећна околност да се то догодило без публике. Могу да замислим шта би се десило да је пред 20.000 "бесних" Американаца погодио судију. Не заборавите да публика увек навија против њега, а тако ће извесно да буде и у будућности. За почетак на Ролан Гаросу, а познато је да је тамошња публика једна од најнекултурнијих, они немају обзира према играчима које не симпатишу. Једноставно, то је последица тога што се Новак, као дечко из Србије, појавио и пореметио неке њихове планове".

"Опет, кажем не верујем у теорије завере, али је чињеница да кад год игра против Федерера или Надала увек навијају против њега. Дубоко сам уверен, познавајући Новака, да ово за њега може да буде само додатни мотив да на Ролан Гаросу одигра најбоље што може и победи Надала на његовом терену", истакао је Болић и додао да се по том питању слаже са Џоном Мекинром, који као човек који је прошао сличне ствари у каријери, тврди да ће се Ђоковић сигурно вратити још јачи.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести