Олга Даниловић: Надам се да ћу играти у финалима као Новак

БЕОГРАД: Млада српска тенисерка Олга Даниловић рекла је да још увек није свесна да је у 17. години освојила прву ВТА титулу и поручила да је спемна за победе на великим турнирима и грен слемовима.
t
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

"Ово је велика ствар за мене да будем овде овако млада. Још нисам свесна успеха", рекла је Даниловићева на конференцији за медије у Старом двору после пријема код градоначелника Београда Зорана Радојичића.

О психичкој припреми за ствари које је очекују рекла је да су је људи око ње припремали.
"Нисам преспавала, нисам ока склопила и нисам јос свесна, мислим да ће ми требати пар дана да схватим шта се десило. Нисам знала како се зовем од адреналина, ово је стварно диван осећај", казала је 17-годишња тенисерка.

О наредним плановима и професионалним турнирима рекла је да им се у потпуности окренула и да се спрема за наредни грен слем.
"Спремам се за УС Опен. Помињала сам већ то, потпуно сам се окренула професионалним турнирима, нисам видела себе у малим турнирима више, мислим да сам била спремна за веће турнире. Нисам оцекивала тако брзо да напредујем", рекла је Даниловићева.

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Признала је да притисак постоји, али каже да је то позитвна врста треме коју има сваки спортиста.
"Потапова и ја у финалу смо одиграле диван меч, увек смо биле ту једна уз другу и стварно ми је драга и пријатељица и особа. Надам се да ћу имати много финала као Новак Ђоковић", додала је Даниловићева, поновивши да јој је Ђоковић узор.

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

"Сваки играч има свој стил, мој идол је Ђоковић, он је врхунски играц и особа", закључила је ћерка прослављенг српског кошаркаша Предрага Даниловића.
Даниловићева ће данас, заједно са златним ватерполистима, изаћи на балкон да прослави успехе.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести