Пад српских тенисера на АТП листи, Ђоковић осми играч света

БЕОГРАД: Српски тенисер Новак Ђоковић пао је за једну позицију на најновијој АТП листи и тренутно је осми играч света са 3.320 бодова.
tenis
Фото: pixabay.com

Ђоковић је изгубио 1.000 поена, пошто није успео да одбрани титулу на Мастерсу у Паризу. Српски тенисер је јуче у финалу Мастерса у главном граду Француске поражен од Данца Холгера Рунеа 3:6, 6:3, 7:5.

Прво место на данас објављеној АТП листи држи Шпанац Карлос Алкараз са 6.820 поена, док је други његов земљак Рафаел Надал са 5.820.

Грк Стефанос Циципас је скочио на треће место, док је Норвежанин Каспер Руд задржао четврту позицију на АТП листи.

Руски тенисер Данил Медведев пао је за две позиције и сада је пети играч света. Канађанин Феликс Оже-Алијасим, Рус Андреј Рубљов и Американац Тејлор Фриц напредовали су за по два места на АТП листи. Оже-Алијасим је шести, Рубљов седми, а Фриц девети тенисер света.

Руне, који је освојио Мастерс у Паризу, напредовао је са 18. на 10. место листе најбољих тенисера света, што је његов најбољи пласман у каријери.

Од осталих српских тенисера, Миомир Кецмановић је пао за две позиције и сада је 31. играч света. Филип Крајиновић је назадовао за једну позицију, пошто се тренутно налази на 54. месту. Ласло Ђере је 73. тенисер света, док је Душан Лајовић пао за 10 позиција и сада је 99. играч на АТП листи.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести