Паганини: Федерер још не зна да ли ће играти у Лондону

ЛОНДОН: Кондициони тренер легендарног тенисера Роџера Федерера Пјер Паганини изјавио је да Швајцарац још не зна да ли ће моћи да игра на Лејвер купу који се одржава од 23. до 25. септембра у Лондону.
paganini
Фото: Youtube Printscreen

Федерер је минуле недеље најавио да ће то бити његов последњи турнир у каријери, али је неизвесно хоће ли моћи да наступи пред лондонском публиком.

"Одлучиће у последњем тренутку. Тренирао је у последњих неколико дана, видеће како се осећа. Сви смо узбуђени због дешавања у Лондону. Верујем да ће изаћи на терен и да ће публика имати прилику да га поздрави", изјавио је Паганини за швајцарски Блик и додао да су Федерер и његов тим у јулу знали да је дошао крај каријере:

"Ми смо већ у јулу знали да је готово. Покушали смо комбинацијом различитих елемената у тренингу да продужимо каријеру, али није ишло".

Швајцарац је допутовао у Лондон и тренирао у О2 арени, где би требало да игра у Тиму Европе са Рафаелом Надалом, Новаком Ђоковићем, Ендијем Маријем, Каспером Рудом и Матеом Беретинијем.

Са друге стране Тим света ће представљати Американци Тејлор Фриц, Френсис Тијафо. Џек Сок и Томи Пол, Аустралијанац Алекс де Минор и Аргентинац Дијего Шварцман.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести