Париз: Ђоковић у осмини финала са Шварцманом

Први тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала турнира мастерс серије у Паризу, пошто је вечерас у другом колу победио домаћег представника Корентина Мутеа у два сета, са 2:0 (7:6 (7:2), 6:4).
djokovic
Фото: Tanjug (AP Photo/Charles Krupa)

За пролазак у четвртфинале Ђоковић ће играти са Британцем Кајлом Едмундом који је савладао Аргентинца Дијега Шварцмана са 2:0.

У првом сету Новак је имао много проблема против 97. играча света, који није прошао квалификације, али је у главни жреб ушао као "срећни губитник" након отказа више тенисера.

Ђоковић је правио много грешака, а доста се мучио и са сервисима противника, који су далеко од врхунских. Муте је имао велику шансу да добије тај део игре, али је у десетом гему пропустио да реализује две сет лопте.

У тај брејку српски тенисер је коначно појачао темпо и без већих проблема га је убедљиво добио изгубивши само два поена.

Други сет Ђоковић је почео како се очекивало да ће играти од почетка. Два пута је одузео противнику сервис и повео је са 4:1, али се онда поново опустио и Муте је вратио један брејк.

За више од тога Француз, ипак, није имао снаге, па је тако Новак уз доста проблема оправдао улогу великог фаворита и прошао је међу 16 најбољих.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести