Ноле после победе у Мелбурну: Као да нисам био на паузи

МЕЛБУРН: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић каже да је уживао и да је презадовољан игром у победи над Американцем Доналдом Јангом на старту Аустралијан опена и да се осећа као да није имао паузу шест месеци због повреде лакта.
novak djokovic
Фото: Tanjug (Dita Alangkara, AP)

Ђоковић је одиграо први такмичарски меч још од јула прошле године када је у четвртфиналу Вимблдона због повреде предао меч Томашу Бердиху и лако савладао 63. тенисера света 6:1, 6:2, 6:4.

Осећам се сјајно што сам опет на терену, од Аустралије нема бољег места за повратак након шест месеци одсуства. Тај период искористио сам да се посветим породици и од ње добио велику подршку у повратку тенису који ми је недостајао.

Одиграо сам перфектно против Јанга, као да нисам имао паузу, уживао сам, рекао је Ђоковић после меча на „Маргарет Корт“ арени.

Према његовим речима, није био сигуран како ће одиграти после шест месеци без такмичарског дуела.

Био сам мотивисан и срећан сам због моје игре, посебно што пре месец дана нисам знао да ли ћу играти у Мелбурну због болова у лакту. Ипак, сада сам ту и то са јаким интезитетом.

Ђоковић је поновио да никада није био у таквој ситуацији, односно на дужој паузи, али да је свестан да је и то морало да се догоди.

Било је другачије, али не желим да кажем и лоше јер и то мора да се деси. Дуго сам вукао повреду и морао сам да се повучем, поручио је Новак и захвалио се тренерима Андреу Агасију и Радеку Штепанеку на великој подршци.

Ђоковић се у наредном колу „Ози опена“ састаје са Французем Гаелом Монфисом који је био бољи од Шпанца Хаумеа Мунара 6:3, 7:6 (7:5), 6:4.

А краћи снимак Нолетовог тријумфа, тачније како је српски тенисер  у три сета и за мање од два сата надиграо Американца, можете да погледате у видеу: 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести