ПОХОД НА 11. ТИТУЛУ АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА Ђоковић у првом колу против квалификанта, у трећем га чека стари ривал

МЕЛБУРН: Најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић играће против квалификанта у првом колу Аустралијан опена, одлучено је јутрос жребом у Мелбурну.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Andy Wong)

Потенцијални противник најбољем тенисеру света у другом колу првог гренд слем турнира сезоне биће победник меча између Аустралијанаца Алексеја Попирина и Марка Полманса. Ђоковић би у трећем колу Аустралијан опена могао да игра против Британца Ендија Марија или Француза Гаела Монфиса.

Евентуални ривали најбољем тенисеру света у четвртом колу Аустралијан опена би били Швајцарац Стен Вавринка или Американац Бен Шелтон. У половини жреба у којој је Ђоковић налазе се и Грк Стефанос Циципас, Американац Тејлор Фриц, Италијан Јаник Синер и Рус Андреј Рубљов.

Шпанац Карлос Алкараз се налази у другом половини жреба, а његов ривал у првом колу Аустралијан опена биће Француз Ришар Гаске.

Што се тиче осталих српских тенисера, Душан Лајовић ће у првом колу играти против квалификанта, а ривал Ласлу Ђереу на старту такмичења биће Француз Артур Казо. Миомир Кецмановић ће се у првом колу састати са Јосукеом Ватанукијем из Јапана.

Фото: Tanjug (AP Photo/Andy Wong)

Ђоковић брани титулу у Мелбурну, пошто је прошле године у финалу победио Стефаноса Циципаса 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5). Српски тенисер је Аустралијан опен освајао 10 пута. Он ће у Мелбурну покушати да стигне до 25. гренд слем трофеја.

Најбоља тенисерка света Пољакиња Ига Швјонтек играће у првом колу против Американке Софије Кенин, док ће се Белорускиња Арина Сабаленка, која брани титулу у Мелбурну, на старту турнира састати са квалификанткињом. Српска тенисерка Александра Крунић играће у првом колу Аустралијан опена против Кларе Бурел из Француске. Крунићева ће у случају победе у другом колу играти са победницом меча између Американке Џесике Пегуле и квалификанткиње.

Аустралијан опен ће бити одржан од 14. до 28. јануара.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести