Познат пут Ђоковића и екипе до „салатаре”

Дејвис куп репрезентација Србије отпутовала је у Мадрид, где ће сутра од 16 часова играти четвртфинални дуел против селекције Казахстана, која се међу осам најбољих пласирала са првог места у групи Б, пошто је била боља од Шведске и Канаде.
ТСС/ Српски тенисери отпутовали у Мадрид
Фото: ТСС/ Српски тенисери отпутовали у Мадрид

Казахстански тим предводи 36. тенисер света Александар Бублик, затим Михаил Кукушкин, Андреј Голубјев, Александар Недовјесов и Дмитри Попко. У истој половини жреба налазе се и Хрватска и Италија (синоћ), док су на другој страни парови Русија – Шведска и Немачка – Велика Британија. Србија је до шансе да се бори за “салатару” дошла захваљујући тријумфу Русије над Шпанијом, чиме је руска репрезентација на челу са Медведевом уједно и елиминисала браниоце титуле.

Други тенисер света је у шаљивом тону одговорио на питање да ли ће Новак частити вечером звог “услуге” његове селекције.

– Видећемо. Сигурно неће бити вечере док траје завршница у Мадриду, али када све прође, што да не? Примили смо велики број порука од људи из Србије. Нећу да кажем ко је у питању. Писало је наравно “Победите”, “Навијамо за вас”. Искрено, било је веома забавно. То је драж овог формата Дејвис купа. Ми нисмо хтели да избацимо Шпанију или оставимо Србију. Играли смо за себе. На крају се испоставило да српски тим има више разлога за задовољство – рекао је Медведев.

Србија и Русија моћи ће да се састану тек у финалу, које је на програму 5. децембра, док су полуфинални сусрети заказани два дана раније.      

В. М. Петровић

Парови четвртфинала

Италија - Хрватска    1:2

В. Британија - Немачка      (данас, Инсбрук)

Србија - Казахстан    (среда, Мадрид)

Русија - Шведска      (четвртак, Мадрид)

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести