РИК МАЋИ: "Федерер је учинио да тенис изгледа као балет, Надал као бокс, а Ђоковић као бокс и балет"

Рик Маћи, бивши тренер сестара Вилијамс, Ендија Родика и Марије Шарапове, дао је занимљиво поређење Велике тројке. Према његовом мишљењу, Роџер Федерер и Рафаел Надал су на супротним спектровима, док је Новак Ђоковић неки микс између њих. Како би то лакше представио, искористио је поређење са балетом и боксом.
1
Фото: Youtube Printscreen

"Федерер је учинио да тенис изгледа као балет, Надал као бокс, а Ђоковић чини да он буде као бокс и балет", написао је Маћи на друштвеној мрежи "Џ".

Швајцарцу се и приписује изузетно елегантан стил, док је Шпанац познат као неко ко свом снагом приступа својим мечевима. Маћијева изјава се тако може гледати и као похвала Ђоковићу, који је нашао средину између та два.

Како се бокс држи у пару са миксом балета и бокса, можда ћемо имати прилику да видимо на предстојећем Аустралијан опену где ће Рафаел Надал направити свој повратак на највећу сцену, након што ће претходно одмерити снаге са тенисерима у Бризбејну.

У Мелбурну ће га чекати актуелни шампион Новак Ђоковић, а да ли ћемо добити и њихов окршај сазнаћемо између 14. и 28. јануара.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести