Родик: Надам се да ће свет ценити све што је Ђоковић урадио

ВАШИНГТОН: Бивши амерички тенисер Енди Родик изјавио је да се нада да ће свет једног дана ценити све оно што је постигао најбољи тенисер света, Новак Ђоковић.
djokovic, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Tim Ireland)

То што је прошао поред Федерера и Надала у њиховим најбољим годинама и дошао до врха, за Новака је велика ствар. Био је то Роџер-Рафа шоу дуго времена, и сада Новак има 16 Гренд слем титула. Не желим да људи потцене то што је урадио.

Сетите се имена као што су Мекинро, Конорс и Агаси, који су имали по седам или осам титула, а Новак их има 16. Тек када то видите схватите шта је постигао и где се налази. Надам се да ће једног дана људи ценити ово што је урадио Новак јер свакако постоји дивљење за оно што су учинили Роџер и Рафа, изјавио је Родик.

Он је некада критиковао Ђоковића, као у 2008. години када се питао на шта се све жалио најбољи српски тенисер.

Родик и Ђоковић су у међувремену изгладили неспоразум, па Американац каже да сада ужива у мечевима тзв. "велике тројке", преноси Б92.

Надам се да ће људи сести и уживати у сваком моменту који ова тројица играча пружају док су још на терену и док исписују странице историје. Надам се да ће их ценити до последњег поена и ударца, рекао је Родик.

Пратио је и финале Вимблдона између Ђоковића и Федерера као највећи тениски навијач.

Викао сам током преноса, био сам у драми, као прави навијач. Тешко је и помислити да сам пре 10 година ја био на њиховом месту, али све што сам хтео јесте да седим и ценим то што раде. Гледам и покушавам да схватим шта раде, каква им је стратегија, како се прилагођавају током меча. Волео бих да се више о томе причало током преноса, шта је направило разлику у петом сету и шта се десило у другом, било је тако интересантно. Било је сјајно, прича Родик.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести