Ролан Гарос: Испали Ћорић и Гофан, Вавринка почистио Мареја

Хрватски тенисер Борна Ћорић испао је у првом колу Ролан Гароса.
vavrinka
Фото: Sten Vavrinka, foto: FoNet

Бољи од њега био је словачки тенисер Норберт Гомбос, тренутно 106. играч планете – 6:4, 3:6, 6:3, 6:4. Словак је брејком у трећем гему првог сета дошао до вођства против 24. носиоца, да би Ћорић после две неутралисане брејк лопте у петом и седмом гему, направио брејк у осмом и одсервирао за изједначење. Ћорић је имао 2:1 са брејком у трећем сету, али је у шестом и осмом два пута испустио сервис и изгубио тај сет. Водио је Гомбос 2:0 у трећем сету и имао још две прилике за брејк, али се и даље борио Ћорић. Ипак, на крају, победа Гомбоса. У наредном колу словачки тенисер игра против Јурија Родионова, који је био бољи од Шардија после пет одиграних сетова – 3:6, 4:6, 7:6, 6:4, 10:8.

Млади Италијан Јаник Синер је направио прво веће изненађење на овогодишњем Отвореном првенству Француске, пошто је већ у првом колу елиминисао Давида Гофана. Синер, који има 19 година и 74. је тенисер света, добио је меч после два сата и два минута игре са 3:0 (7:5, 6:0, 6:3). Белгијанац је био 11. носилац турнира, али није показао ништа што би указивало на велику разлику у ранкингу, искуству у односу на 19-годишњег ривала. Италијан је дебитовао на Ролан Гаросу, а до првог сета је стигао брејком при резултату 6:5. Да то није била случајност, показао је у другом сету у ком је почистио Гофана са терена – било је 6:0 за Синера. Био је то период у ком је везао чак 11 узастопних освојених гемова: два у првом, шест у другом и три на почетку трећег сета. Ту је потпуно сломио фаворизованог Белгијанца и лако привео меч крају. У следећем колу противник ће му бити бољи и дуела квалификанта Бонзија и Финца Русуворија.

Швајцарски тенисер Стен Вавринка пласирао се у друго коло лакше од очекиваног савладавши некадашњег првог тенисера света Ендија Мареја – 6:3, 6:1, 6:2. Некадашњем шампиону Ролан Гароса било је потребно сат времена и 45 минута да дође до победе. Вавринка је у првом сету направио три брејка и убедљиво дошао до вођства. У другом сету је брејком у четвртом гему дошао до 4:2 и сервисима дуплирао предност, а у трећем сету је направио два брејка и лако стигао до победе. У наредном колу игра против Доминика Кепфера.

Јапански тенисер Кеи Нишикори пласирао се у друго коло савладавши Британца Дена Еванса после пет одиграних сетова – 1:6, 6:1, 7:6, 1:6, 6:4. Еванс је доминирао на старту, а истом мером је у другом сету узвратио Нишикори. Делује да је трећи сет преломио, који је једини био неизвестан. Еванс је могао да преокрене све у петом сету. Губио је 3:0, вратио се на 3:3 и имао брејк лопту коју није искористио. Преовладао је квалитет Нишикорија, који је успео да "затвори" меч. Нишикори у наредном колу игра против Италијана Стефана Траваље.

Амерички тенисер Џон Изнер пласирао се у друго коло савладавши домаћег тенисера Емануела Бенкетрита – 6:4, 6:1, 6:3. Наредни противник му је сународник Себастијан Корда. Американац је избацио искусног Италијана Андреаса Сепија – 6:2, 4:6, 6:3, 6:3.

Још један Американац обезбедио је пласман у наредну рунду, а то је Тејлор Фриц. После пет одиграних сетова савладао је Томаса Мачака – 7:5, 7:6, 1:6, 2:6, 6:3. Италијан Стефано Траваља лако је изашао на крај са ветераном Паблом Андухаром – 6:3, 6:4, 6:4.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести