Ролан Гарос: Надал зауставио Ђоковића у четвртфиналу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић поражен од Рафаела Надала у четвртфиналу Ролан Гароса са 3:1 (6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (7:4)) сетовима.
n
Фото: Tanjug (AP Photo/Jean-Francois Badias)

После велике борбе и тачно четири сата и 12 минута игре српски тенисер "предао" је титулу освојену прошле године, а уједно ће изгубити и прво место на АТП листи.

Ђоковић неће бити први од понедељка, под условом да Александар Зверев освоји трофеј, а у противном ће Данил Медведев поново постати "број 1" 13. јуна.

Ђоковић се у првом сету практично није "појавио" на терену, затим је губио 3:0 у другом, а онда као да је "кликнуо", освојио је четири узастопна гема, а потом и изједначио у сетовима.

Када се очекивало да настави у истом стилу уследио је нови пад и Надал је лако повео 2:1, међутим Ђоковић је опет одговорио, сјајно отворио четврти сет, повео 3:0, чувао брејк до 5:3 када је сервирао за сет и ту је стао.

Две сет лопте за 2:2 није успео да искористи, касније је продужио меч до тај-брејка, али је ту много грешио и упркос томе што је спасио три меч лопте, на крају је поражен.

Био је ово њихов 59. меч, а Надал је сада смањио скор на 30:29.

Уједно, сада је у прилици да освоји 22. гренд слем, 14. у Паризу и "побегне" Ђоковићу и Федереру за два велика трофеја.

Његов ривал у полуфиналу биће Немац Александар Зверев, који је претходно савладао младог Шпанца Карлоса Алараза 3:1.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести