РУС СВЕ ОТКРИО Ђоковић млађу генерацију побеђује главом, психички је јачи

Бивши тенисер Николај Давиденко искрено је говорио о Новаку Ђоковићу.
s
Фото: Youtube printscreen/Sport klub

- Ова особа је јединствена за мене. Он игра вештином коју је стекао у време када је играо са нама - са Федерером, Надалом, са мном. Новак се увек држао својих физичких карактеристика и трудио се да одржи снагу и концентрацију. И схватио је да тенисом побеђује све. Генерација велике тројке је некада била мало јача. Чак и Алкарас, који је, као и Надал у младости, добар тркач, тениски, не могу да кажем, да превазилази очекивања - рекао је Давиденко.

Рус је даље прокоментарисао Ђоковићеве физичке и психичке аспекте игре и зашто млађи играчи губе од њега. Сама идеја да ће изаћи на мегдан Ђоковићу је већ одрадила пола посла за српског тенисера.

- Ако Ђоковић уђе у форму, чак и без играња неколико турнира, без повреде, физички је спреман. Ривали морају да имају више снаге од њега да би га победили. А чак и иако имају снагу, његова концентрација је јача у односу на остале. Зато га се плаше. Плус, страх остаје: Ђоковић млађе генерације бије главом - они већ психички губе од њега. ‘Ауу, Ђоковић- то би било то’ И Новак захваљујући овоме доминира. Ово што ради је јединствено. Рекло би се, једини је овакав до сад – закључио је Давиденко. 

(Ало.рс)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести