Самулски: Новак Ђоковић ће бити пети носилац на Аустралијан опену

МЕЛБУРН: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић биће пети носилац на првом гренд слем турниру сезоне, Аустралијан опену, који ће бити одржан од 16. до 29. јануара наредне године у Мелбурну, објавио је данас новинар Михал Самулски.
Novak Đoković na turniru u Sinsinatiju Foto:printskrin
Фото: Новак Ђоковић на турниру у Синсинатију Фото:принтскрин

Самулски, који прати дешавања у свету тениса, наводи да ће први носилац у Мелбурну бити најбољи тенисер света Шпанац Карлос Алкараз, а други његов сународник Рафаел Надал. Српски тенисер Миомир Кецмановић требало би да буде 29. носилац, а у главном жребу биће Филип Крајиновић, Ласло Ђере и Душан Лајовић.

Ђоковић је девет пута у каријери тријумфовао на Аустралијан опену. Он је недавно добио дозволу да учествује на Аустралијан опену, пошто је министар за имиграцију Ендрју Џајлс поништио трогодишњу забрану уласка у земљу српском тенисеру.

Ђоковић ове године није могао да учествује на Аустралијан опену јер није био вакцинисан против ковида. Аустралијске власти су му забраниле улазак на три године и депортован је из ове земље. Надал ће бранити титулу у Мелбурну, пошто је ове године у финалу победио Руса Данила Медведева са 3:2 у сетовима.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести