Сердарушић победник  Итф фјучерса у Новом Саду

Загрепчанин Нино Сердарушић победник је ИТФ фјучерс турнира који је осми пут организовао СК Меридиана; у сарадњи са градом Новим Садом, Покрајином, ТШ, ТСВ и генералним спонзором Минаквом.
11
Фото: Dnevnik.rs

Двадесетогодишњи хрватски тенисер у финалу је био бољи од Италијана Антонија Масара 2:0 (6:1, 6:4). Иако је финале каснило пет сати због кише, то није омело Сердарушића да тријумфује.

"Ово је моје седмо финале и прва титула. До сада сам најчешће губио у четвртфиналу од јаких играча који су у Топ 300. У финалном мечу био сам фокусиран и концентрисан, нисам лутао мислима, а грешке сам свео на минимум. Држао сам добар темпо, што је сломило отпор Италијана ", рекао је Сердарушић и додао да га следећи фјучер очекује од данас на теренима ТС Војводина, у Дунавском парку.

У дублу победио је аустралијски пар Дане Пропођа - Скот Пуодзиумас, који је био бољи од хрватско-мађарског тандема Нино Сердарушић - Габор Боршош.

Задовољан је био и директор турнира Срђан Јаковина, који је истакао да је све протекло у најбољем реду, чак боље и од очекиваног, поготово због великих врућина.

" Да је организација била на високом нивоу потврдили су ми у разговору учесници турнира. Остаје жал што ни ове године у финалу нисмо гледали спрског представника, што не значи да ће тако бити и у септембру када организујемо други фјучерс. С обзиром на то да је организација добила највише оцене, трудићемо се да већ следеће године будемо домаћини пет оваквих турнира ", најавио је Јаковина.

Најбољи пласман од српских тенисера имао је Милан Дринић који је заустављен у четвртфиналу од шпанца Давида Санчеза, који је пре тога елиминисао Дејана Катића. Љубитељи белог спорта на теренима ТС Меридиана имали су прилику да у првом колу гледају дуел два наша тенисера Жарка Јандрића и Душана Бајића, који је био бољи од искуснијег Беочинца.

Текст и фото: Ј. Галић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести